Foto natječaj „Na Brdu dobrih fotografija”

Foto natječaj „Na Brdu dobrih fotografija”

Udruga fotografa Fotovun iz Motovuna, u suradnji s Općinom Motovun, Turističkom zajednicom Općine Motovun i tehničkim sponzorima festivala fotografije Motovun PhotoHill – Prizma Foto, Fototeh (Nikon Hrvatska), Kodak Centar (anigota.hr) – organizira foto natječaj „Na Brdu dobrih fotografija 2019”.

Tema fotografskog natječaja je slobodna, a jedina ograničenja u pogledu teme su da je fotografija snimljena za vrijeme trajanja festivala fotografije Motovun PhotoHill 2019 i da je snimljena na području Motovuna i okolice.

Pravo na sudjelovanje na foto natječaju imaju isključivo akreditirani sudionici Motovun PhotoHill-a, njih 135, koji su na Brdo dobrih fotografija počeli pristizati već u petak popodne i tijekom cijelog vikenda sve do nedjelje popodne imali savršene uvjete za fotografiranje nezaboravnih prizora Motovuna u rano proljeće, a vrhunac je uslijedio u nedjeljno jutro, kada su uslijedili bajkoviti prizori slavne motovunske magle i prekrasnog izlaska Sunca. Pored pejzažnih fotografija, koje su osim u slobodno vrijeme, sudionici imali priliku snimati na radionici pejzažne fotografije pod vodstvom Roberta Pavića, poželjni su i portreti sudionika događanja, modela s radionice vjenčane fotografije, ulične fotografije, fotografije detalja i drugi motivi.

Stručni žiri će odabrati najbolje fotografije, koje će biti izložene sljedeće godine na izložbi u sklopu Motovun PhotoHill 2020, a najboljim autorima će se nakon žiriranja dodijeliti vrijedne nagrade, za koje su se pobrinuli gore navedeni tehnički sponzori događanja.

1. nagrada – 2400 kn+:

Manfrotto Redbee 210 ProLight foto ruksak (PRIZMA FOTO)

Manfroto Element Traveller BIG stativ sa kugla glavom (PRIZMA FOTO)

MicroSD Extreme PRO 64GB (KODAK CENTAR)

2. nagrada – 1500 kn+:

Lowepro ruksak Fastpack BP 250 AW II (FOTOTEH)

Joby Gorillapod 3K kit (FOTOTEH)

3. nagrada – 700 kn+:

Lowepro Torba Nova 160 AW II BLACK (KODAK CENTAR)

Fujitsu Fastcharger super punjač s 4 baterije spremne za uporabu (FOTOTEH)

MicroSD Extreme PRO 32GB (KODAK CENTAR)

 

Svaki autor prijavljuje najviše 6 originalnih fotografija. Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja. Datoteku /fotografiju/ treba imenovati /spremiti/: Redni broj_Ime i prezime_Naziv fotografije – primjer: 1_Ivan Horvat_Zaboravljena.jpg. Fotografije mogu biti u boji /B/, monokromatske /M/ i crno-bijele /CB/. Fotografije se šalju prema sljedećim tehničkim zahtjevima: JPG format, najmanje 254 dpi, 3000 piksela za dužu stranu, maksimalna veličina datoteke 4 MB. Sve zaprimljene fotografije će prije žiriranja biti svedene na šifre tako da članovi stručnog žirija neće biti upoznati s time tko su autori fotografija.

Prijave se vrše putem obrasca na dnu ove stranice.

VAŽNO: Kao što je i najavljeno na svečanom otvorenju događanja, u obzir za sudjelovanje na natječaju će se uzeti i fotografije koje su na društvenim mrežama (instagram, facebook) označene s hashtag oznakama: #MotovunPhotoHill i #BrdoDobrihFotografija, ali ćemo ukoliko njihove fotografije budu odabrane, od autora zatražiti originalne fotografije po gore navedenim specifikacijama, kako bi iste mogle biti korištene u svrhu promocije događanja, tiskanja izložbe i objave kataloga, zato molimo sve autore da imaju pripremljene datoteke prema gore specificiranim tehničkim zahtjevima.

Autori, sudionici natječaja, slanjem fotografija, odnosno njihovim označavanjem na društvenim mrežama, potvrđuju autentičnost snimljenih fotografija te preuzimaju odgovornost za sadržaj prijavljenih fotografija.

Sudjelovanje na natječaju je besplatno. Natječaj se otvara 12. travnja 2019. godine u 20:00 sati, a krajnji rok za zaprimanje fotografija je petak 19. travnja 2019. u 23:59 sati.

Autor prijavom na natječaj daje suglasnost organizatoru natječaja da bez naknade može objaviti zaprimljene fotografije uz jasan potpis autora, ISKLJUČIVO u svrhu promocije festivala fotografije Motovun PhotoHill i postavljanja izložbe, kao i izrade online kataloga izložbe koji će biti objavljen na mrežnim stranicama Udruge Fotovun www.fotovun.hr.

Dodatne informacije o foto natječaju možete dobiti na broj mobitela: 095 915 10 10 (Valdi Šker, tajnik Udruge Fotovun) ili na info@fotovun.hr.

Svim sudionicima foto natječaja želimo puno sreće!

David Matković, predsjednik Udruge Fotovun


    fotovun


    Facebooktwitterpinterest