Otvorena godišnja izložba „MInimal”

Otvorena godišnja izložba „MInimal”

U subotu 8.12.2018. godine svečano je u motovunskoj galeriji „Pet kula” otvorena 3. godišnja izložba fotografija članova Udruge fotografa Fotovun, koja predstavlja “šlag na tortu” treće godine postojanja i uspješnog djelovanja udruge.

Na početku je sve prisutne u ime organizatora pozdravio David Matković, predsjednik Udruge Fotovun, te se zahvalio svim posjetiteljima izložbe što su svojim dolaskom uveličali ovaj za udrugu iznimno važan događaj te na taj način dali podršku radu udruge i dodatnu motivaciju za buduće djelovanje. Osvnuo se na godinu koja se bliži svom kraju te u 2018. godini posebno istaknuo sljedeće projekte – dvodnevnu fotografsku manifestaciju Motovun PhotoHill koja je u Motovun privukla 120 akreditiranih sudionika, uspješno izdanje ovogodišnjeg foto natječaja Argonaut na temu „Zub vremena” (125 autora/ica s ukupno 576 fotografija) i zajednički projekt „Prostor moga grada” realiziran u suradnji s Fotoklubom Zagreb i Fotoklubom Rijeka.

Zatim je prisutne pozdravio Tomislav Pahović, načelnik Općine Motovun, koji je pohvalio rad udruge i izrazio zadovoljstvo što galerija „Pet kula” pod vodstvom Udruge Fotovun napokon živi i ostvaruje svoj puni smisao. Istaknuo je kako Udruga Fotovun od svog osnivanja obogaćuje kulturni život Motovuna te je svojim radom postala uzor i primjer dobre prakse drugim udrugama s područja Motovuna. Rekao je kako ga veseli što udruga sve više širi svoj utjecaj izvan granica Motovuna i doprinosi promociji Motovuna te čestitao vodstvu na rezultatima i članstvu na prekrasnoj izložbi.

Matković se nakon zahvale Općini Motovun i Turističkoj zajednici Općine Motovun na konstantnoj podršci i sjajnoj suradnji, okrenuo prema samoj izložbi te čestitao svim članicama i članovima čije su fotografije izložene te poželio da se sljedeće godine još veći broj članica i članova sa svojim fotografijama uključi u selekciju za godišnju izložbu. Rekao je kako izložbu naziva „MInimal“ čini 40 fotografija 26-oro članica i članova Udruge Fotovun koje su nastale na temu minimalizma u fotografiji. Istaknuo je kako su protekle dvije godišnje izložbe – „Priroda“ i „FOURte“ sa svojim temama bile puno šire i fleksibilnije, a ove godine tema izložbe spada među najteže teme u fotografiji, jer je stilski definirana s minimalnom količinom elemenata. Izrazio je veliko zadovoljstvo krajnjim rezultatom, odnosno samom izložbom.

Tajnik udruge Valdi Šker je je dodatno elaborirao samu temu izložbe te je pohvalio sve članice i članove koji su dali svoj doprinos u realizaciji ove izložbe – cjelokupnoj organizaciji i samom postavljanju izložbe, a to su osim predsjednika i tajnika, Deni Peršić, Nikolina Peršić, Nina Križnić i Ivan Vrkljan. Deni Peršić je dodatno pohvaljen jer je kao i za većinu naših projekata odradio dizajn vizualnog identiteta izložbe „MInimal“. S obzirom da se približava kraj godine, tajnik je iskoristio priliku da se zahvali svim aktivnijim članovima koji daju važan doprinos u radu udruge, a to su uz spomenute Martin Močibob, Ivan Vukadinović te Boris Baran koji osim što, kao jedan od iskusnijih fotografa u udruzi, često je i službeni fotograf naših događanja isto tako svojim iskustvom i znanjem daje veliki savjetodavni doprinos Upravnom odboru udruge. Spomenuo je i nove članice koje su u kratkom članstvu već pokazale veliki interes te za ovu su izložbu pripremile domaće poslastice, a to su Danijela Bučić, Maja Josić i Roberta Faraguna Zahtila.

U sklopu svečanosti Boris Baran je uručio g. Dušku Handjalu njegov portret koji je bio dio selekcije izložbe „Prostor moga grada”, koja je nakon Motovuna obišla Rijeku i Zagreb.

Prije službenog otvorenja izložbe, Matković je još jednom zahvalio svima na dolasku i pozvao ih da na ulazu u galeriju na dva ekrana pogledaju video presjeke prve tri godine djelovanja Udruge Fotovun i da se počaste delicijama i ponuđenim pićem.

Izložba ostaje otvorena do kraja veljače, a možete ju razgledati po najavi na info@fotovun.hr, u terminima redovnih sastanaka udruge (biti će najavljeni na fb stranici udruge), a biti će otvorena i na dan održavanja predbožićnog koncerta u motovunskoj župnoj crkvi Sv. Stjepana 15.12.2018. u vremenu od 17 do 19 sati.

Katalog izložbe (dizajn: Deni Peršić) možete pogledati ovdje: Katalog izložbe MInimal

Fotografije sa svečanog otvorenja koje je snimio Boris Baran možete pogledati ovdje:

 

Ovdje možete pogledati video sa svečanog otvorenja izložbe

A ovdje možete pogledati TV gostovanje predsjednika Udruge fotografa Fotovun David Matković koji je u emisiji ‘Zemlja emocija’ iznio “inventuru” godine za nama i najavio godišnju izložbu fotografija „MInimal”:

https://www.facebook.com/fotovun/videos/239092480340025/?t=1125

 

Više o temi izložbe pogledajte ovdje:

Godišnja izložba „MInimal”

Facebooktwitterpinterest