„Prostor moga grada“

„Prostor moga grada“

U subotu svečano otvorenje izložbe „Prostor moga grada“ u Motovunu

Motovunska Udruga fotografa Fotovun vas s posebnim zadovoljstvom poziva na svečano otvorenje izložbe fotografija pod nazivom „Prostor moga grada“, koje će se održati u subotu 22. rujna 2018. godine u 18 sati u galeriji hotela Kaštel na motovunskom Trgu Andrea Antico. Riječ je o zajedničkoj izložbi fotografija koja je realizirana u suradnji s dva ponajbolja hrvatska fotokluba – Fotoklubom Zagreb i Fotoklubom Rijeka. Na svečanom otvorenju izložbe očekuju se mnogobrojne delegacije iz oba fotokluba, što će biti odlična prilika za zajedničko druženje i dogovaranje budućih suradnji.

Ideja o zajedničkoj suradnji je nastala na ovogodišnjem Forumu fotoklubova održanom u sklopu Rovinj Photodays-a, gdje su svoj rad predstavljala sva tri fotokluba. Inicijativa o zajedničkoj izložbi fotografija je krenula od strane prof. Borislava Božića, predsjednika Fotokluba Rijeka, a objeručke su ovu sjajnu ideju prihvatili Hrvoje Mahović (predsjednik Fotokluba Zagreb i David Matković (predsjednik Udruge fotografa Fotovun).

Prof. Borislav Božić je ovako definirao temu izložbe: “Ova tema je širokih okvira i ako se shvati doslovno, u tom slučaju autori snimaju ulice, trgove, izloge, arhitekturu itd., a ako temu pojmimo metaforički, onda je prostor moga grada i kumica s placa, i lijepo obrađeni maslinik ili vinograd koji se naslanja na grad. Prostor moga grada su i rijetki zanati, i obrti, i vjernici i vjernički život itd.”

Izložba „Prostor moga grada“ se sastoji od 60 fotografija, a svaki fotoklub sudjeluje s po 20 interno selekcioniranih fotografija.

Izložba „Prostor moga grada“ će nakon Motovuna preseliti u Galeriju Principij smještenu u samom centru Rijeke, gdje će svečano biti otvorena u subotu 13.10.2018. godine u 12 sati, nakon čega seli u Zagreb, gdje će se svečano otvoriti u subotu 17.11.2018. godine u 18 sati u Galeriji Fotokluba Zagreb, smještenoj u zagrebačkoj Ilici.

U Motovunu će se izložbu moći razgledati u radno vrijeme hotela Kaštel, svakoga dana od 7 do 22 sata.

Veselimo se vašem dolasku!

Autor naslovne fotografije: Martin Močibob, Udruga fotografa Fotovun

Facebooktwitterpinterest