Dobitnici MPH 2019 foto natječaja!

Dobitnici MPH 2019 foto natječaja!

Udruga fotografa Fotovun iz Motovuna je, u suradnji s Općinom Motovun, Turističkom zajednicom Općine Motovun i tehničkim sponzorima festivala fotografije Motovun PhotoHill – Prizma Foto, Fototeh (Nikon Hrvatska), Kodak Centar (anigota.hr) – organizirala foto natječaj „Na Brdu dobrih fotografija 2019”.

Tema fotografskog natječaja je bila slobodna, a jedina ograničenja u pogledu teme su bila da je fotografija snimljena za vrijeme trajanja festivala fotografije Motovun PhotoHill 2019 i da je snimljena na području Motovuna i okolice.

Pravo na sudjelovanje na foto natječaju imali su isključivo akreditirani sudionici Motovun PhotoHill-a, njih 135, koji su na Brdo dobrih fotografija počeli pristizati već u petak popodne i tijekom cijelog vikenda sve do nedjelje popodne imali savršene uvjete za fotografiranje nezaboravnih prizora Motovuna u rano proljeće, a vrhunac je uslijedio u nedjeljno jutro, kada su uslijedili bajkoviti prizori slavne motovunske magle i prekrasnog izlaska Sunca. Pored pejzažnih fotografija, koje su osim u slobodno vrijeme, sudionici imali priliku snimati na radionici pejzažne fotografije pod vodstvom Roberta Pavića, poželjni su bili i portreti sudionika događanja, modela s radionice vjenčane fotografije, ulične fotografije, fotografije detalja i drugi motivi.

Sveukupno je na natječaj pristiglo 190 fotografija, koje su bez EXIF podataka i imena poslane žiriju na ocjenjivanje. Stručni žiri u sastavu Roberto Pavić (MPH 2019 predavač), Danijel Moćan (Prizma foto, tehnički partner) i Boris Baran (Udruga Fotovun, autor izložbe u sklopu MPH 2019) je odabrao 43 najbolje fotografije, koje će biti izložene sljedeće godine na izložbi u sklopu Motovun PhotoHill 2020, a najbolji autori su zaslužili vrijedne nagrade, za koje su se pobrinuli gore navedeni tehnički sponzori događanja.

Dobitnici foto natječaja „Na Brdu dobrih fotografija 2019” su:

1. nagrada – MARIO BOIĆ – (vrijednost nagrade 2400 kn+):

Manfrotto Redbee 210 ProLight foto ruksak (PRIZMA FOTO), Manfroto Element Traveller BIG stativ sa kugla glavom (PRIZMA FOTO), MicroSD Extreme PRO 64GB (KODAK CENTAR)

foto: Mario Boić

2. nagrada – ALESSIA STELKO – (vrijednost nagrade 1500 kn+):

Lowepro ruksak Fastpack BP 250 AW II (FOTOTEH), Joby Gorillapod 3K kit (FOTOTEH)

foto: Alessia Stelko

3. nagrada – MAJA KRALJIK – (vrijednost nagrade 700 kn+):

Lowepro Torba Nova 160 AW II BLACK (KODAK CENTAR), Fujitsu Fastcharger super punjač s 4 baterije spremne za uporabu (FOTOTEH), MicroSD Extreme PRO 32GB (KODAK CENTAR)

foto: Maja Kraljik

Tehnički partneri Motovun PhotoHill-a su se pobrinuli da dobitnici foto natječaja budu nagrađeni opremom ukupne okvirne vrijednosti od 4.600 kn.

 

Kao što je i najavljeno na svečanom otvorenju događanja, u obzir za sudjelovanje na natječaju su uzete i fotografije koje su na društvenim mrežama (instagram, facebook) označene s hashtag oznakama: #MotovunPhotoHill i #BrdoDobrihFotografija.

Sudjelovanje na natječaju je bilo besplatno. Natječaj se otvorio 12. travnja 2019. godine u 20:00 sati, a krajnji rok za zaprimanje fotografija je bio petak 19. travnja 2019. u 23:59 sati.

Iskrene čestitke svim dobitnicima foto natječaja, a ostalima želimo više sreće iduće godine!

Facebooktwitterpinterest