II. godišnja skupština

Održana izborna skupština Udruge Fotovun | 

U subotu 27. siječnja 2018. godine, s početkom u 17h, u prekrasnom prostoru motovunske kule „Nova vrata“ održana je izborna skupština Udruge fotografa Fotovun, a njome je zaokružena druga godina djelovanja udruge, koja je obilovala brojnim aktivnostima i realiziranim projektima.

David Matković, predsjednik Udruge Fotovun, se obratio članicama i članovima Skupštine kratkim uvodnim govorom, u kojem se osvrnuo na 2017. godinu, u kojoj je udruga ostvarila ambiciozne planove zacrtane pred godinu dana i naglasio kako dosadašnji rezultati rada udruge predstavljaju temelj za još uspješniju 2018. godinu.

Posebno je naglasio važnost Skupštine u funkcioniranju udruge: „Želimo da se na članstvo u Skupštini gleda kao na čast, privilegiju i odgovornost da kroz sudjelovanje u odlučivanju usmjeravate udrugu prema još uspješnijoj budućnosti. Od cjelokupnog članstva, a naročito od 13 članica i članova koje će Upravni odbor danas predložiti Skupštini kao predstavnike članova Skupštine očekujemo još aktivnije sudjelovanje u radu udruge, u brojnim aktivnostima koje nam predstoje. Plan za 2018. godinu je izrazito ambiciozan te u skladu s time koristim ovu priliku da vas sve pozovem da date svoj maksimalni doprinos, jer će sa većim angažmanom svih nas udruga nastaviti i dodatno ubrzati svoj kontinuirani rast.“

Matković se zatim osvrnuo na mjesto održavanja Skupštine: „Mjesto na kojemu smo se danas okupili je još jedan dokaz koliko je Udruga fotografa Fotovun daleko napredovala u samo dvije godine postojanja. Naša je udruga u tako kratkom vremenu ostvarila zbilja respektabilne rezultate i svojim radom zaslužila da postane partner Općine Motovun u zajedničkom upravljanju galerijom „Pet kula“. Cilj je da zajedničkim snagama od galerije „Pet kula“ stvorimo kulturni centar Motovuna, mjesto gdje će se ispreplitati sve vrste umjetnosti i mjesto koje će nuditi kulturni sadržaj visoke umjetničke razine. Sigurni smo kako ćemo u tome uspjeti i kako će imidž jedne od najljepših galerija u Istri s našim kvalitetnim radom ubrzano rasti i kako će izlaganje u ovoj galeriji postati stvar prestiža za brojne renomirane umjetnike.“

 

Nakon što je utvrđen kvorum, Skupština je jednoglasno izglasala dnevni red te se krenulo s radnim dijelom skupštine. Najprije je jednoglasno usvojen zapisnik s posljednje skupštine, jednoglasno su usvojene izmjene Statuta Udruge i Poslovnika o radu Skupštine te se na prijedlog Upravnog odbora krenulo s izglasavanjem 13 predstavnika članova Skupštine. Skupština je jednoglasno potvrdila novi saziv Skupštine kojeg čine – David Matković, Valdi Šker, Deni Peršić, Jadranka Mrak, Nina Križnić, Boris Baran, Martin Močibob, Matej Damijanić, Tamara Šimunaci Boškin, Ana Markežić, Dina Kotiga, Tea Kalčić i Ivan Vukadinović. Zatim je potvrđen novi kvorum te su izabrana radna tijela Skupštine.

Predsjednik udruge David Matković je Skupštini nakon prikazivanja kratkog video uratka s presjekom aktivnosti u 2017. godini predstavio izvještaj o radu udruge u 2017. godini i plan rada udruge u 2018. godini, dok je tajnik udruge Valdi Šker predstavio financijski izvještaj za 2017. godinu i  financijski plan za 2018. godinu. Ambiciozni plan rada prati jednako ambiciozni financijski plan. Skupština je jednoglasno usvojila odluku o prihvaćanju izvještaja o radu i financijskog izvještaja te jednoglasno usvojila prijedloge plana i programa rada za 2018. godinu.

Na kraju izborne skupštine se inspirativnim govorom okupljenima obratio Tomislav Pahović, načelnik Općine Motovun, koji je čestitao svim članicama i članovima udruge na uspješnom radu Udruge fotografa Fotovun koja je od samog osnivanja postavila visoke standarde rada te postala ogledni primjer za ostale udruge na području Motovuna i šire. Naglasio je važnost udruge u civilnom sektoru lokalne zajednice, pohvalio angažman u umrežavanju s drugim udrugama i organizacijama te posebno pohvalio rad s mladima. Zahvalio se svim članicama i članovima na aktivnom angažmanu u razvoju kulture i promociji Motovuna te uputio motivirajuće poruke i pohvale na račun vodstva udruge. Poručio je cjelokupnom članstvu da prate vodstvo, njihov trud i entuzijazam te daju svoj doprinos u ostvarenju ambicioznih planova. Istaknuo je kvalitetnu dosadašnju suradnju koja će u budućnosti kroz zajedničko upravljanje galerijom „Pet kula“ i suradnju na projektu „Doživljaj Motovuna | Motovun Impressions“ narasti na novu razinu.

Nakon zaključivanja skupštine nastavljeno je druženje u galeriji „Pet kula“ uz prigodni domjenak.

 

tekst: David Matković | foto: Antonio Paljuh & Jadranka Mrak

Facebooktwitterpinterest