Iskustvo GT#243

Iskustvo GT#243

Sasvim normalni dan, sjedim na poslu kada mi zazvoni telefon. Prijatelj javlja da sutra, 21.12.2016. na motocross stazu u Tar kraj Poreča dolazi ni manje ni više nego svjetski prvak u motocrossu Tim Gajser.

Kako je to nešto što se ne doživljava svaki dan, dogovaram slobodan dan na poslu kako bih mogao upoznati, družiti se i gledati svjetskog prvaka u akciji.
Inače, motocross staza u Taru je novo projektirana staza koja je otvorena u listopadu 2016. godine. Od kada je otvorena gotovo svaki vikend (kada je staza otvorena za treninge) provodim svoje dane na njoj fotografirajući akciju domaćih i stranih vozača.

Tim Gajser je dvadesetogodišnji vozač Gariboldi Honda tima. Nakon što je godinama na europskoj sceni u mlađim kategorijama ostvarivao zapažene rezultate 2014. godine počinje karijeru na svjetskoj pozornici u drugoj jakosnoj grupi MX2. Prve godine ostvaruje 5. mjesto u ukupnom poretku.
2015. u svojoj drugoj godini u MX2 kategoriji dolazi do naslova svjetskog prvaka. Nakon toga u 2016. odlučuje prijeći u najjaču kategoriju, i u svojoj prvoj godini u najjačoj kategoriji odmah premoćno postaje svjetski prvak.

21. i 22. 12. 2016. godine otvara pripreme za novu sezonu kod nas na stazi u Taru gdje dolazi s novim motorom za tu sezonu.

 

 

I tako taj dan, odmah ujutro dolazim na stazu i nakon 5 minuta stiže ekipa s dva kombija. Nije to bio on, bila je to ekipa “Studio production house”. Video ekipa koja je došla snimiti video spot sa svjetskim prvakom za slovensku “Planet Tv” televiziju. Odmah po dolasku se upoznavam s dečkima i s glavnim producentom, Draženom Štaderom.
Odmah ostajem iznenađen prijateljskim odnosom dečkiju koji me pozivaju da zajednički odradimo snimanje i cijeli dan u zezanciji provodimo na visokoj razini.

 

Malo poslije njih stiže prepoznatljiv kombi s velikim natpisom GT#243.
Izlaze dva mlađa dečka i jedan stariji gospodin i odmah se prijateljski upoznavaju sa svim prisutnima. Na prvu, onako s poštovanjem prilazim dečkima radi upoznavanja, međutim taj stariji gospodin, Bogo Gajser kroz zezanciju odmah dovodi razgovor na prijateljski nivo i razbija svaku tremu.
Pošto znam da takve ličnosti imaju razne sponzorske ugovore i obveze u razgovoru pitam da li bi bio problem da odradim malo fotkanja što mi bez ikakvih uvjeta odmah odobravaju.

I tako nakon malo razgovora i zezancije kreće trening, prvo kao par kruga upoznavanja staze a onda kreće show..
Nešto takvoga se stvarno treba vidjeti i doživjeti jer stil vožnje, brzina i pristup svemu je na najvišem nivou.

Uz zezanciju i razgovor tako se u drugom dijelu dana kreće sa snimanjem video spota gdje ja imam priliku u okruženju vrhunskih profesionalaca vidjet i okusiti kako se to radi.
Nastale fotografije samo pokazuju kako u profesionalnom okruženju i radu rezultati odmah dolaze…

Nakon samog snimanja uslijedila je još koja čašica razgovora do sumraka kada se pozdravljamo i uz pozive za ponovno druženje rastajemo.

  

Bio je to jedan od onih dana koji pamtiš cijeli život, a tako će meni i sigurno biti. Team Gajser, koji pod trenerskim vodstvom oca Boga, mehaničarskom rukom brata Nejca i talentiranim vožnjama prvaka Tima neizbježnom me podsjećaju na obitelj Kostelić, gdje je kao što je i to slučaj kod obitelji Gajser, požrtvovni otac stvorio svjetskog prvaka.
Isto tako me nemalo iznenadila veličina tih ljudi. Nisu to nikakve napuhane face, nedodirne osobe, nego naprosto normalni mali ljudi, koju su uz puno truda i požrtvovnošću uspjela tamo gdje drugi nisu. Svaka im čast na tome i još puno uspjeha.

 

©Damijanić Photography – Matej Damijanić

Facebooktwitterpinterest