Nemamo Nicu ali imamo ŽbevNicu

Nemamo Nicu ali imamo ŽbevNicu

Nedavno, prije nekih mjesec dana, točnije 13.11.2016. Fotovunci su se uputili na još jedno fotodruženje.  Smijeh, dobro društvo i ono što je najbitnije materijala za fotkanje. Evo ukratko kako je to doživjelo moje desno oko :)

“Vidiš tamo preko je inozemstvo!”

Vidiš tamo preko je inozemstvo!

..ne, ne pokazuju prema Sloveniji vec prema Učki :P :P Šalim se malo :) Boris je ovdje pokazivao svoje zavidno znanje o zemljopisu, najme, znao je ime svakog brda, čak je i pas u čudu gledao:)

“…Neustrašiva Nina”

Neustrašiva Nina

Ono što je najinteresantnije je to što ljudi, koliko god bili umorni, kad je fotka u pitanju odmah će složiti osmjeh, dignuti glavu, ispraviti leđa i praviti se kao da im nije ništa.. ok,  Nina je malo i pretjerala u tome :)

“fotomodeli?!?”

Fotomodeli?!?

… i eto nas na pol puta. Tu su pale prve prave fotke!! Netko već nestrpljivo pregledava usnimljene fotografije a drugi (ja) ganjaju Fotovunce.. nije bilo divljih životinja pa se moram zadovoljiti ovim modelima :)

“…fotografski položaj”

Down the line

Da, zalegao sam :) najbolje fotografije uvijek dobijem iz najprirodnijeg položaja… priznajem, meni i najdraži.. ne samo za fotografiranje nego inače :)
Volim minimalizam a ovo stalblo kao da je namjerno ovdje postavljeno. Na Žbevnici ima na pretek takvih motiva ali mislim da smo ovaj više manje svi fotkali taj dan.

“tko prvi curi cura njegova :)”

Road to nowhere

Eh.. trudio sam se da budem prvi, kondicija, moram priznati, nije mi baš zavidna ..ali eto isplatilo se :)

“neustrašivi br 2.”

nova alatka :)

Odmah do mene normalno najmlađi :) ima nove objektive pa je sad frajer :) ali neka…. išlo mu je i sa kit objektivom što će tek sa novima biti :)

Kažu da nije bitna alatka već tehnika.. ehh.. kako se sa ovom izjavom neće sve cure složiti tako i u ovom slučaju neće ni svi fotografi :) Bitna je i alatka da :P ali treba to znati i koristiti kako treba :)

“Tko tu koga?!?”

svatko u svom filmu

Pas Čupko reče: “ovdje su svi ludi odo’ ja”. Svatko u svom filmu :)
Interesantno kako svatko nađe ono što ga zanima te si na malom prostoru međusobno ne smetamo :)

“lančana reakcija”

lančana reakcija

Bilo je nekoliko pokušaja ali taj dan nismo uspijeli da se uskladimo.. najme ideja (bar moja) je bila da napravimo lančanu fotografiju pa kasnije sve to spojimo. Ovdje je Boris fotkao Davida, ja sam fotkao Borisa kako fotka Davida a Martin mene kako fotkam Borisa koji fotka Davida .. .bit će za drugi put :)

“sendvič”

sendvič

Boris mi je definitivno bio najčešći model. Ova njegova crvena jakna se u ovim bojama jesenske prirode itekako uklapa. U ovom slučaju je on paradajz u ovom slojevitom sendviču. Hvala Borise :)

“Karate Kid”

il colpo del drago

Perfektna forma, i pogled koji baca na koljena. Nina u svojoj dnevnoj rutinskoj vježbi :)

“Mali čovjek veliki fotograf :)”

Mini male

Opet se zahvaljujem mom modelu na ovom minimalizmu “Mini Male” :)

Bližimo se kraju našem putavanju. Boris se malo udaljio da u samoći može pozdraviti Majku Prirodu, zahvaliti se što nas nije zalila iako je imala tu mogućnost taj dan, najme pratio nas crni oblak ali nas srećom zaobišao :)

“i bi svijetlo”

Enlightened

Na samom kraju se i sunce pokazalo u par navrata, međutim moram priznati da bez obzira što sam tužan ujutro otišao na Žbevnicu misleći da će nas oblaci zasmetati, odnosno da boje neće biti onakve kakve sam zamislio, na kraju se uspostavilo da je baš takva atmosfera idealna u kombinaciji sa jesenskim bojama i pustoši na brdu.

Do slijedećeg fotobloga :) BYE

 


by: Valdi Šker

Facebooktwitterpinterest