Radionica: Planinski pejzaži

Radionica: Planinski pejzaži

Četvrto foto druženje članova Udruge Fotovun

Držeći se godišnjeg plana stigli smo i do 4. foto druženja članova Udruge fotografa Fotovun. Ovoga puta ekipa Fotovuna se zaputila u planine. Održali smo, naime, foto-izlet na Žbevnicu, Ćićarija.

U nedjelju 13.11. krenuli smo već u 7h ujutro prema Buzetu gdje je bilo dogovoreno mjesto okupljanja. Nakon tradicionalne kavice i poduže čekanje pojedinih članova kojima je zaštekala budilica krenuli smo autima uzbrdo do putokaza koji označava početak pješačke staze gdje je započela naša 4. Fotovun avantura.

Uz pratnju sivih oblaka, koji su uz žutu travu doprinijeli jesenskoj atmosferi, savladali smo prvi veći uspon. Kako smo odabrali lakšu pješačku stazu sve  je prošlo u najboljem redu, uz mnoge foto-pauze. Kako Ćićariju krasi prekrasan reljef te prostrane padine prekrivene gustom travom uz pokoje, usamljeno, drvo većina članova je tražila i onaj minimalni detalj za upotpunit kadar. Naposljetku dolazimo i do samoga vrha, odnosno Žbevnice (1014 m) s koje smo neko vrijeme fotografirali i uživali u pogledu. Zabilježili smo svoj posjet i u bilježnicu koja se nalazi na vrhu te krenuli laganim tempom nazad. Ekipa je bila odlična pa nam je i prilikom uspona i spusta bilo veselo i zabavno tako da ni u kom trenutku nije bilo govora o umoru ili ičemu sličnome.

Naprotiv, Žbevnica nam nije bila dovoljna pa smo se još autima uputili i do starih, napuštenih ruševina na putu nazad. Tamo smo proveli još neko vrijeme sve dok nas glad nije nagnala na razmišljanje o nečemu slasnome. Druženje smo ovoga puta završili na zajedničkom ručku u konobi „Volte“, koja se nalazi u Kozarima iznad Buzeta, te se ovim putem zahvaljujemo osoblju što su nam upotpunili cjelokupno druženje odličnom hranom i gostoprimstvom.

Lijepi pozdrav i dobro svijetlo do sljedećeg druženja….

 

Facebooktwitterpinterest