Dan otvorenih vrata Udruge Fotovun

Dan otvorenih vrata Udruge Fotovun

U srijedu 25. svibnja, otvorili smo svoja vrata za sve zainteresirane posjetitelje, koji su imali priliku doći nas upoznati, popričati s nama, razmijeniti svoja mišljenja s nama, poslušati što radimo i planiramo te nam dati svoje prijedloge i ideje.

Službeni program smo započeli u prijepodnevnim satima, točnije u 11h, sa skupinom od 15ak učenika motovunske osnovne škole, koji su nas posjetili u pratnji nastavnice, pedagoginje i voditeljice škole. Predavanja za njih smo održali u za to pripremljenom prostoru, a prvi dio radionice „Čuvari nasljeđa“ se odnosio na upoznavanjem sa samom udrugom, aktivnostima koje provodimo i projektom „Zalog za budućnost“, dok se drugi dio odnosio na upoznavanje sudionika radionice s poviješću i osnovama fotografije uz otkrivanje „trikova“ sa kojima će i njihove fotografije biti sve bolje. Ugodno su nas iznenadili interesom za fotografiju, odličnim poznavanjem osnova i svojom aktivnošću u interakciji s predavačima.

U 12h nas je posjetila ekipa TV Istre, koja je snimila i kratki prilog za Dnevnik TV Istre, koji možete pogledati ovdje ispod. Duži prilog biti će pripremljen za emisiju „Naša dica“, koja se emitira nedjeljom u programu TV Istre.

https://vimeo.com/168073911

Djeca su se dobro zabavljala nakon snimanja, u vrtu pored motovunskih zidina – igrala se na zelenoj travi, fotografirala se i uživala u prekrasnom vremenu. Na oproštaju u 13h smo predstavnicama škole izrazili zadovoljstvo suradnjom te zaželjeli suradnje i u budućnosti.

 

U 15h smo otvorili vrata Udruge Fotovun za sve posjetitelje, koji su na ulazu mogli na monitorima pogledati stare fotografije i razglednice koje uređujemo u sklopu projekta „Zalog za budućnost“, ali i fotografije koje su naši članovi napravili u sklopu dvotjednih natječaja koje redovito održavamo s različitim temama. Na ulazu je također bio postavljen info pult gdje su se mogle dobiti sve potrebne informacije, ali i dobiti mišljenje o fotografijama koje su posjetitelji donijeli na pregled.

 

Središnja aktivnost poslijepodnevnog dijela Dana otvorenih vrata bilo je besplatno fotografiranje posjetitelja našeg događanja i to na dvije lokacije, najprije u vrtu iza prostora udruge, a zatim i na trgu Andrea Antico, ispred prostora udruge. Fotografije će naši članovi obraditi i poslati posjetiteljima, koji su nam dali svoje kontakt e-mail adrese.

 

Dan otvorenih vrata zaključili smo fotošetnjom motovunskim zidovima u 20:30h, a sjajan osjećaj i dojmove na kraju uspješnog dana upotpunio je i savršen zalazak. Osim vrata, za vas smo otvorili i prozore, kako bi vam prikazali svu ljepotu motovunskih zalazaka.

 

Neizmjerno smo zadovoljni sa ovim događanjem i radujemo se budućim sličnim događanjima i interakcijom sa svim zainteresiranim stranama.

tekst: David Matković, predsjednik

Facebooktwitterpinterest