Radionica astrofotografije „Kako snimiti zvijezde?” – Branko Nađ

Radionica astrofotografije „Kako snimiti zvijezde?” – Branko Nađ

Dan nakon otvorenja izložbe pejzažnih astrofotografija „Hrvatska pod zvijezdama”, u subotu 10.6.2023. s početkom u 18.00 sati u Motovunu će se održati radionica astrofotografije „Kako snimiti zvijezde?” koju će voditi iskusni astrofotograf Branko Nađ, autor spomenute izložbe fotografija.

Radionica astrofotografije je podijeljena u dva dijela:

18.00 – 19.00 | TEORETSKI DIO – kula „Nova vrata”, Resselov trg 1

U teoretskom dijelu radionice polaznici će moći naučiti koja je osnovna oprema potrebna za snimanje astrofotografija i koji se računalni programi koriste. Biti će objašnjeni načini snimanja, govoriti će se o planiranju snimanja, fokusu, stakiranju (engl. stacking) i obradi astrofotografija.

21.00 – 23.00 | PRAKTIČNI DIO – Motovun i okolica

U praktičnom dijelu radionice polaznici će učiti o prepoznavanju zvijezda i sazviježđa na noćnom nebu, planiranju kompozicije, postavljanju opreme te pripremi i fotografiranju.

CIJENA RADIONICE I LINK ZA PRIJAVU:

Cijena radionice astrofotografije je 55 EUR (414,40 kn). Maksimalni broj sudionika je 15 (prijave su otvorene do popunjenja mjesta), a prijaviti se možete putem linka: https://airtable.com/shrnmnQ6kjOrjZiDH. Nakon zaprimljene prijave, poslati ćemo vam podatke za uplatu.

Branko Nađ

O PREDAVAČU:
Branko Nađ rođen je 25. veljače 1977. godine u Čakovcu. Nakon čakovečke Gimnazije Josipa Slavenskog upisuje novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Zapošljava se u županijskom tjedniku Međimurske novine i tada počinje njegov put novinarstvom i fotografijom.
Autor je danas glavni urednik Universitas portala Sveučilišta u Zagrebu, a zadnjih nekoliko godina njegova fotografska strast usmjerena je ka pejzažnoj astrofotografiji.
Iza sebe ima nekoliko izložbi u Čakovcu i Zagrebu. Koristi Nikon fotoaparate i Sigma objektive.

KONTAKT PREDAVAČA:

E-MAIL:    branko2502@gmail.com

FACEBOOK:   /bnastro

INSTAGRAM:   @bn_photo000

TEL.:  098 / 953 974

Facebooktwitterpinterest