Najava – godišnja izložba “Četiri godišnja doba”

Najava – godišnja izložba “Četiri godišnja doba”

Udruga fotografa Fotovun iz Motovuna vas poziva na svečano otvorenje godišnje izložbe fotografija članica i članova udruge, koje će se održati u subotu 26. ožujka 2022. godine u 18 sati u motovunskoj galeriji „Pet kula”, na adresi Resselov trg 1.

Izložbom fotografija pod nazivom „Četiri godišnja doba”, koju čini 49 fotografija 18-ero članica i članova, motovunska fotografska udruga zaokružuje šestu godinu postojanja i uspješnog djelovanja te otvara bogati ovogodišnji izložbeni program u Galeriji „Pet kula”.

Kao što sam naziv izložbe sugerira, tema izložbe su ČETIRI GODIŠNJA DOBA, a kako svijet oko sebe u različitim godišnjim dobima vide članice i članovi Udruge Fotovun možete saznati ukoliko razgledate skupnu izložbu koja će zidove galerije „Pet kula” krasiti sve do početka svibnja, kada će se u suradnji s Rovinj Photodays u galeriji otvoriti izložba fotografija „Neusporedivo plavo” – izložba podmorja hrvatskog Jadrana, čiji su autori Danijel Frka i Marino Brzac.

U predgovoru godišnje izložbe „Četiri godišnja doba” stoji:

Prilikom definiranja teme izložbe, članicama i članovima smo dali uputu da su dobrodošle sve fotografije koje na jasan i nedvosmislen način prikazuju jedno od četiri godišnja doba – proljeće, ljeto, jesen, zimu. Cilj je bio da svaka fotografija odmah na prvi pogled sugerira godišnje doba u kojem je snimljena. Nakon internog žiriranja, dobili smo selekciju živopisnih fotografija, koje ćemo u galeriji postaviti na način da šetnja izložbom zaista bude šetnja kroz godišnja doba. Ono što je posebno zanimljivo je da su sva godišnja doba podjednako zastupljena, što je dokaz kako su sva godišnja doba podjednako zanimljiva fotografima, odnosno da svako godišnje doba ima svoje čari i ljepote koje želimo fotografski ovjekovječiti.   

Na izložbi sudjeluju: Alessia Stelko, Ana Gašparović, Bojan Družeta, Boris Baran, Danijela Bučić, David Matković, Deni Peršić, Denis Bakša, Irena Gregorc, Jadranka Mrak, Joško Perić, Nevenka Zajc, Nina Križnić, Roberta Faraguna Zahtila, Srđan Oroš, Tamara Šimunaci Boškin i Valdi Šker.

Galerija „Pet kula” će od 1. travnja 2022. biti otvorena svakodnevno, u vremenu od 9 do 17 sati.

Veselimo se vašem dolasku!

Facebooktwitterpinterest