Održana Izborna skupština

Održana Izborna skupština

Održana izborna sjednica Skupštine potvrđeno i prošireno vodstvo udruge

U subotu 25. siječnja 2020. godine, s početkom u 17 sati, u prostoru kule „Nova vrata” u Motovunu održana je izborna sjednica Skupštine Udruge fotografa Fotovun, a njome je zaokružena četvrta godina djelovanja udruge, koja je ponovno obilovala brojnim aktivnostima i realiziranim projektima, ali i četverogodišnji mandat vodstva udruge.

Nakon uvodnog pozdrava Davida Matkovića, predsjednika udruge, održana je prigodna minuta šutnje za bivšu članicu Lili Leu Rušnjak, koja nas je zauvijek napustila 24.1.2020. godine u 64. godini života. Lili Lea Rušnjak je bila dijelom osnivačke grupe Udruge fotografa Fotovun te će zauvijek imati to važno mjesto u povijesti udruge. Obitelji upućujemo iskrenu sućut.

David Matković, predsjednik Udruge Fotovun, se zatim obratio članicama i članovima Skupštine kratkim uvodnim govorom, u kojem se osvrnuo na 2019. godinu, najuspješniju do sada te se zahvalio članstvu na doprinosu, naročito pri realizaciji većih projekata poput dvodnevne manifestacije Motovun PhotoHill. Matković je na kraju uvodnog dijela pozdravio Tomislava Pahovića, načelnika Općine Motovun, koji je ponovno svojim dolaskom podržao rad udruge, koja u Općini Motovun i Turističkoj zajednici Općine Motovun ima partnere u svojim aktivnostima koje za cilj imaju promociju Motovuna i razvijanje sadržaja koji osim kulturnog i umjetničkog, imaju i turistički značaj. Upravo je Povelju Općine Motovun istaknuo kao najveće priznanje za rad udruge i najbolju motivaciju za budući rad.

Nakon što je utvrđen kvorum, Skupština je jednoglasno izglasala dnevni red i imenovala radna tijela sjednice Skupštine te se krenulo s radnim dijelom skupštine. Najprije je jednoglasno usvojen zapisnik s posljednje skupštine, a zatim je predsjednik udruge David Matković Skupštini predstavio izvještaj o radu udruge u mandatnom razdoblje od protekle četiri godine (2016-2019) i u 2019. godini te plan rada udruge u 2020. godini, dok je tajnik udruge Valdi Šker predstavio financijski izvještaj za 2019. godinu i  financijski plan za 2020. godinu. Ambiciozni plan rada prati jednako ambiciozni financijski plan. Skupština je jednoglasno usvojila odluku o prihvaćanju izvještaja o radu i financijskog izvještaja te jednoglasno usvojila prijedloge plana i programa rada za 2020. godinu.

Zatim je izglasan novi saziv Skupštine (13 predstavnika članova) koji je jednoglasno potvrdio nove mandate predsjedniku udruge Davidu Matkoviću i tajniku udruge Valdiju Škeru, kao i proširenje Upravnog odbora kojeg sada čini pet članova/ica: David Matković, Valdi Šker, Deni Peršić, Boris Baran i Danijela Bučić.

Izvještaj o radu udruge u 2019. godini možete pročitati ovdje: GODIŠNJI IZVJEŠTAJ O RADU U 2019. GODINI

Facebooktwitterpinterest