Otvorena godišnja izložba „B&W SHAPES”

Otvorena godišnja izložba „B&W SHAPES”

U subotu 14.12.2019. godine svečano je u motovunskoj galeriji „Pet kula” otvorena 4. godišnja izložba fotografija članova Udruge fotografa Fotovun, koja predstavlja “šlag na tortu” četvrte godine postojanja i uspješnog djelovanja udruge.

Na početku je sve prisutne u ime organizatora pozdravio David Matković, predsjednik Udruge Fotovun, te se zahvalio svim posjetiteljima izložbe na dolasku i iskoristio priliku da čestita dvjema članicama koje su dan ranije ubilježile vrijedne fotografske uspjehe – Maji Josić, koja je u labinskoj galeriji DKC Lamparna otvorila samostalnu fotografsku izložbu „Ugljena prašina” i Ireni Gregorc koja je primila diplomu Fotografskog saveza Slovenije za seriju fotografija “Zlate roke moje mame” u kategoriji crnobijele fotografije na jubilarnoj 20. Celjskoj fotografskoj razstavi.

Rekao je kako su na izložbi izložene 42 fotografije dvadesetero članica i članova Udruge Fotovun te kako su se ponovno, nakon prošlogodišnje teme minimalizma, u udruzi odlučili na nimalo jednostavnu temu koja članice i članove “izvlači” iz fotografske zone ugode. Htjeli smo različitom interpretacijom oblika dobiti kreativne i zanimljive fotografije te vjerujem da smo u tome uspjeli, no na posjetiteljima izložbe je da to ocijene – rekao je Matković.

Istaknuo je kako su na kraju još jedne uspješne godine u udruzi posebno ponosni na dobivanje Povelje Općine Motovun, koja je velika nagrada za sve učinjeno te motivacija za daljnji rad i kontinuirano podizanje ljestvice. Tom je prilikom pozvao načelnika Općine Motovun Tomislava Pahovića, koji je prisutan na otvorenjima svih izložbi, da pozdravi prisutne.

Pahović je čestitao svim članicama i članovima koji izlažu na izložbi, koja mu je najdraža u godini, jer je riječ o godišnjoj izložbi Udruge Fotovun, koja je ove godine zasluženo primila Povelju Općine Motovun, no koja je svojim aktivnim radom već u prvoj godini trebala dobiti to značajno priznanje. Zahvalio se udruzi na svemu što čini za promociju Motovuna, koji je zahvaljujući Fotovunu postao prepoznatljiv i po fotografiji. Rekao je kako je prijateljstvo ono što Udrugu Fotovun čini posebnijom od ostalih i kako je to ono što treba čuvati i njegovati. Na kraju je čestitao članstvu udruge na uspjesima te poželio svima uspješnu 2020. godinu.

Sumirajući aktivnosti u tekućoj godini Matković je istaknuo kako je Motovun PhotoHill svakako najveći projekt udruge te najavio Motovun PhotoHill 2020, koji se već kreće planirati i razrađivati, tako da će Motovun ponovno na dva dana – 4. i 5.4.2020. postati Brdo dobrih fotografija.

Na kraju je podsjetio sve prisutne kako se na ulazu u galeriju skupljaju dobrotvorni prilozi za pomoć Dini Pervan Rabelo iz Pule, koja se bori s opakom bolesti. Donacije će se nastaviti prikupljati i u preostalim aktivnostima udruge do kraja godine. Posjetitelji su kao nagradu za lijepu gestu mogli sa sobom odnijeti kalendare za 2020. godinu, koje krasi 12 starih fotografija s područja Motovuna iz fundusa „Zalog za budućnost”.

Izložba ostaje otvorena do kraja ožujka, a možete ju razgledati po najavi na info@fotovun.hr.

Nakon svečanog dijela otvorenja, posjetitelji su se družili uz hranu i piće, a za vrhunska vina pobrinuli su se iz vinarije KABOLA, kojima se ovom prilikom srdačno zahvaljujemo.

Katalog izložbe (dizajn: Deni Peršić) možete pogledati ovdje: Katalog godišnje izložbe „B&W SHAPES”

Fotografije sa svečanog otvorenja koje je snimio Boris Baran možete pogledati ovdje:

Facebooktwitterpinterest