Natječaj za izlaganje u Pet kula u 2020.

Natječaj za izlaganje u motovunskoj galeriji „Pet kula” u 2020. godini

Udruga fotografa Fotovun iz Motovuna poziva fotografe/kinje i druge umjetnike/ce iz područja vizualnih umjetnosti da se prijave na Natječaj za izlaganje u umjetničkoj galeriji „Pet kula” u 2020. godini.

Umjetnička galerija “Pet kula” je smještena u srednjovjekovnoj jezgri na samom vrhu Motovuna, u zgradi komunalne palače na adresi Resselov trg 1. Suvremeno opremljena galerija koja se prostire na 200 kvadratnih metara predstavlja savršeni prostor za prezentaciju umjetničkih djela. Ovdje možete preuzeti tlocrt / floor plan galerije: TLOCRT | FLOOR PLAN

Galerija je opremljena okvirima dim. 50X70 cm i ostalom galerijskom opremom (galerijske šine, najlonske niti i kukice).  Na raspolaganju su i dva LCD ekrana dim. 108 cm (43″).

Prijava na natječaj mora sadržavati sljedeće:

  • Ime i prezime autora / Naziv kolektiva;
  • Kontakt mob. / tel;
  • E-mail adresu;
  • Web adresu (ako postoji);
  • Kratku biografiju autora;
  • Opis projekta.

Opis projekta mora sadržavati:

  • Naziv projekta;
  • Kratki opis projekta / artist statement; 
  • Tehnički opis postava / broj i dimenzije radova.

Uz svaku prijavu potrebno je priložiti fotografije radova, skice ili dokumentaciju radova, skice ili dokumentaciju postava (ako postoji) i ostale materijale koji prikazuju pregled izložbe u cjelini, u .jpeg ili .pdf formatu. Nepotpune izložbe neće se uzeti u obzir.

Natječaj je otvoren za samostalne i skupne izložbe. Prijave se šalju u slobodnoj formi (word/PDF/PowerPoint/…), isključivo e-mailom na adresu info@fotovun.hr s naznakom “Natječaj za izlaganje u 2020. godini”. Dodatni materijali (prilozi) se mogu slati putem servisa WeTransfer ili Jumbo mail, poveznicom na Google Drive ili poveznicom na već postojeću web adresu.

Krajnji rok za prijave je 20. srpnja 2019. godine.

Prijave razmatra Savjet Galerije, a rezultati natječaja će biti objavljeni na web stranici www.fotovun.hr i poslani putem e-maila svim kandidatima do kraja kolovoza 2019. godine. Nepotpune, zakašnjele i nepravilne prijave neće se razmatrati.

Udruga fotografa Fotovun će odabrane izložbe prijaviti na natječaje nadležnih institucija u okviru redovnog godišnjeg izložbenog programa za 2020. godinu te će sukladno financijskim mogućnostima i odobrenim sredstvima sufinancirati troškove realizacije izložbe. Ovisno o visini odobrenih sredstava, Udruga fotografa Fotovun će snositi dio sljedećih troškova: dizajn i tisak kataloga, plakata i pozivnica, galerijske troškove, troškove kustosa, prevoditelja, trošak smještaja, putne troškove i dr. Izlagači su dužni samostalno osigurati radove ili sredstva za produkciju izložbe, kada je riječ o fotografijama (tisak i opremanje fotografija).

Za sva dodatna pitanja, možete se javiti na info@fotovun.hr ili putem facebook stranice Udruge fotografa Fotovun – www.facebook.com/fotovun.

Galerija Pet kula – tlocrt (floor plan)
Motovunska galerija „Pet kula” | foto: Matija Šćulac

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebooktwitterpinterest