Rovinj Photodays 2018

Rovinj Photodays 2018

Kao i prethodne dvije godine, tako smo i ove godine sudjelovali na Rovinj Photodays, a ponovno smo bili i partneri Festivala. Treću godinu zaredom smo svoj rad predstavili na Koordinaciji foto klubova koja se svake godine održava u rovinjskom Domu kulture u sklopu ove najeminentnije fotografske manifestacije u regiji. O aktivnostima udruge u protekloj i tekućoj godini je u petak 4.5.2018. govorio David Matković, predsjednik Udruge Fotovun, a na koordinaciji je dogovorena i jedna sjajna suradnja s dva renomirana hrvatska fotokluba – Fotoklubom Zagreb i Fotoklubom Rijeka. Nakon Koordinacije foto klubova je istu večer u turističkom naselju Amarin započeo i Huawei Fotomaraton s prvom temom noćne fotografije. Na Fotomaratonu su sudjelovali brojni Fotovunci, kasnije će se ispostaviti – vrlo uspješno.

Naknadno se ispostavilo kako je gornju zajedničku fotografiju snimila ovogodišnja Grand Prix pobjednica Rovinj Photodaysa – Sonja Žugić, koju smo zamolili da nas pofotka, :-)

Drugog dana Festivala, u subotu 5.5.2018. se delegacija Fotovunaca smanjila u odnosu na prvi dan Rovinj Photodays-a to nas ni najmanje nije spriječilo da se odlično zabavimo u prekrasnom suncem obasjanom Rovinju. Sudjelovali smo (i pokupili nagrade) na Huawei fotomaratonu i sudjelovali na radionici “Zamrznite pokret s Profoto flash rasvjetom”, razgledali izložbe i uživali u šetnjama gradom. Neka vam fotografije koje je snimio David Matković kažu sve:

 

Udruga fotografa Fotovun je i ove godine na Rovinj Photodays-ima osvojila vrijedne nagrade na fotomaratonu, ove godine pod pokroviteljstvom Huawei Technologies:
1. Mjesto – Tema: Portreti: David Matković
1. Mjesto – Tema: Noćna fotografija: David Matković
Finalist – Tema: Portreti: Nina Križnić
Finalist – Tema: Arhitektura: Valdi Šker
Finalist – Tema: Kreativan Selfie: Valdi Šker

https://www.facebook.com/fotovun/videos/2036778523243980/?t=5

 

Tako je u pobjedničkom duhu okončan i ovogodišnji Rovinj Photodays vikend na kojem smo se odlično proveli te se veselimo idućem izdanju!

Facebooktwitterpinterest