Svečano otvorenje izložbe “FOURte”

Svečano otvorenje izložbe “FOURte”
dizajn: Deni Peršić

Udruga fotografa Fotovun poziva vas na svečano otvorenje 2. godišnje izložbe fotografija, koje će se održati u subotu 2. prosinca 2017. godine u 19h u galeriji boutique hotela Kaštel u Motovunu, na adresi Trg Andrea Antico 1. Izložbu će se moći pogledati u radno vrijeme hotela Kaštel do 3.1.2018. godine.

Izložbu naziva „FOURte“ čini 36 okvira s ukupno 144 fotografije, koje su rezultat vrijednog i kreativnog stvaralaštva 23-oje članica i članova udruge. Kroz 4 tematski povezane fotografije u jednom okviru članice i članovi Udruge Fotovun će se predstaviti sa svojim najboljim radovima u fotografskim smjerovima koji su njihov “forte”. Posjetitelji izložbe će moći kroz ovu izložbu upoznati Fotovunce i vidjeti čime se bave te u kojim se fotografskim temama najbolje osjećaju i ostvaruju svoje najbolje rezultate.

foto: Valdi Šker

Zanimljivost ove izložbe je da će u posebnom dijelu pod nazivom „Camera obscura“ biti izloženi radovi učenika OŠ Motovun, koji su sudjelovali na radionici „Camera obscura za mlade“ pod vodstvom prof. Borislava Božića. Radionica je realizirana krajem travnja 2017. godine u organizaciji Udruge Fotovun. Fotografije su učenici snimili „camerom obscurom“, odnosno kutijom za cipele pretvorenom u preteču fotoaparata. Svjetlosni zapisi ovjekovječeni na fotografskom papiru razvijeni su u negativ u improviziranom studiju, a na kraju procesa su članovi udruge digitalizirali negative i pretvorili u fotografije koje prikazuju Motovun iz perspektive osnovnoškolaca, koji su primijenili stečeno znanje i kreirali prava mala remek djela.

Godišnja izložba članova Udruge Fotovun kruna je druge godine postojanja i rada ove vrijedne motovunske udruge, koja je osnovana u siječnju 2016. godine. Udruga okuplja 39 članica i članova s područja cijele Istre, a u nešto manje od dvije godine postojanja realizirala je brojne vrijedne projekte (izložbe, edukacije, radionice, različite suradnje s lokalnim organizacijama itd.) te svojim aktivnostima doprinijela unaprjeđenju kulturnog života u Motovunu te popularizaciji fotografske umjetnosti na području cijele Istre.

Članice i članovi Udruge fotografa Fotovun raduju se vašem dolasku.

 

tekst: David Matković

Facebooktwitterpinterest