Održan Dan otvorenih vrata

Održan Dan otvorenih vrata

U subotu 27.5. s početkom u 15.00h, svoja je vrata u sklopu Nacionalnog programa Dana otvorenih vrata udruga Republike Hrvatske otvorila i motovunska Udruga fotografa Fotovun, čiji su prostori smješteni na trgu Andrea Antico u Motovunu.

Posjetitelji su se mogli na info pultu Udruge Fotovun informirati o udruzi, o aktivnostima i projektima koje udruga provodi, te o budućim planovima udruge. Članice i članovi udruge su kroz ugodan razgovor zainteresirane posjetitelje informirali o mogućnostima učlanjenja u udrugu, ostvareni su i neki kontakti za buduće suradnje, te su posjetiteljima podijeljeni promotivni materijali udruge. Na dva ekrana koji su se nalazili na info pultu prikazivale su se fotografije članica i članova udruge, te informativni video s projektima i aktivnostima koje je udruga provela u 2016. godini.

 

Središnji dio Dana otvorenih vrata Udruge Fotovun bilo je besplatno portretno fotografiranje u novoopremljenom studiju udruge. Brojni zainteresirani posjetitelji opustili su se među studijskom opremom pod vodstvom fotografa te su u opuštenoj atmosferi nastali zbilja prekrasni portreti, svaki sa svojom pričom. Svoje su portrete u Fotovun studiju tako snimile mame s bebicama, društvo s djevojačke zabave, talijanski bračni par koji slavi 46. godišnjicu braka, te brojni drugi mještani i gosti Motovuna. Na kraju snimanja, svi su posjetitelji ostavili svoje e-mail kontakte, kako bi fotografije nakon obrade otputovale na sve strane svijeta – primjerice, prva gošća studija bila je iz Južne Koreje.

 

Paralelno uz događanje koje se odvijalo u prostorijama Udruge Fotovun, u galeriji hotela Kaštel na suprotnoj strani trga Andrea Antico mogla se posjetiti izložba fotografija članica i članova udruge na temu „Priroda“.

Iz Udruge Fotovun ističu zadovoljstvo Danom otvorenih vrata Udruge Fotovun, koji organiziraju drugu godinu zaredom – prošle godine je održan samo nekoliko mjeseci nakon osnivanja Udruge. Kroz otvorenost svih aktivnosti i projekata prema javnosti, redovito informiranje te transparentnost rada, vodstvo Udruge Fotovun nastoji postići da Motovunci i njihovi gosti udrugu osjećaju kao svoju, te vjeruju kako u tome i uspijevaju, o čemu svjedoče pozitivne reakcije koje redovito dobivaju.

 

 

Facebooktwitterpinterest