Radionica: Sportska fotografija

Radionica: Sportska fotografija

Proteklog vikenda je u organizaciji Udruge fotografa Fotovun, staze MX Park Palpam iz Tara i Mateja Damijanića, voditelja radionice i člana Udruge fotografa Fotovun, održana radionica sportske fotografije. Teoretski dio radionice odvijao se u Motovunu, dok se terenski dio radionice odvijao na stazi MX Park Palpam u Taru. Još se jednom zahvaljujemo ljubaznim domaćinima na gostoljubivosti i operativnosti te se veselimo budućim suradnjama.
Radionica je započela u petak 17.2. u večernjim satima u Motovunu, kada je voditelj radionice Matej Damijanić prisutne polaznike uveo u svijet sportske fotografije kroz zanimljivo predavanje. Prisutni polaznici imali su priliku upoznati se s osnovnim pravilima sportske fotografije i dobiti temeljne smjernice za bavljenje ovim žanrom fotografije. Prvi dan radionice zaključen je završnim uputama za središnji dio radionice, koji je započeo u subotu u jutarnjim satima na stazi MX Park Palpam u Taru.
Nakon okupljanja i ispijene kave u obližnjem kafiću, voditelj radionice je proveo polaznike stazom (bez fotoaparata!) i upoznao ih s ključnim dijelovima staze, na kojima se mogu snimiti pojedini kadrovi.

 

Nakon što su polaznici upoznali stazu, uzeli su fotografsku opremu te pod vodstvom voditelja započeli s fotografiranjem.

 

 

Nakon što je dio staze fotografski obrađen, ljubazni domaćini pozvali su nas na ranije dogovoreni ručak.

 

 

Uz odličnu i obilnu hranu i piće, lakše se moglo pristupiti daljnjem fotografiranju koje je potrajalo do kasnih popodnevnih sati, dokle god zadnji vozač nije sa svojim motociklom krenuo prema parkingu.

Subotnji je dan oduševio polaznike radionice koji su bili puni riječi hvale za besprijekorno organizirano fotografsko druženje u Taru. Sa memorijskim karticama prepunim fotografijama i punim srcima, polaznici su napustili stazu, kako bi se odmorili i pripremili fotografije za posljednji dan radionice, u nedjelju u Motovunu. Međutim, prije odlaska malo i zezancije :)

 


Posljednji dan radionice bio je rezerviran za pregledavanje i obradu snimljenih fotografija, sa posebnim naglaskom na ubrzavanje cjelokupnog procesa što za cilj ima što kraće vrijeme od samog događanja do objave i slanja fotografija željenoj publici.
Radionica je ispunila i nadmašila sva očekivanja, a posebno nas veseli inicijativa kod naših članova za organizacijom ovako vrijednih događanja koja dodatno obogaćuju redovni program naše udruge. Ovoga puta to je bio Matej, sljedeći put će biti netko drugi i upravo to je bogatstvo raznolikosti smjerova fotografije kojima se naši članovi bave.

Sve fotografije nastale za vrijeme ove radionice možete pogledati na našoj službenim facebook stranici.

 

Tekst: David Matković

Na samom kraju mali album fotografa i njihovih čudnovatih poza, sve za dobru fotografiju :)

 

 

Facebooktwitterpinterest