Radionica: Advent Zagreb

Radionica: Advent Zagreb

U subotu 17.12.2016. članice i članovi Udruge Fotovun zaputili su se u hrvatsku metropolu kako bi posjetili najbolju europsku adventsku destinaciju u izboru stranice European Best Destinations. Mjesto okupljanja i polaska prema Zagrebu bio je Tunel Učka, odakle smo krenuli u 8:30h, te uz dvije cofee break stanke oko 11:30h stigli u naselje Trnsko, gdje smo parkirali automobile i prošetali se do tramvajske postaje, odakle smo se tramvajem uputili do trga Bana Jelačića, gdje su nas čekale naše dvije drage podupirajuće članice – Žana i Ana. Iz suncem okupane Istre stigli smo u magloviti Zagreb, no to nas nije omelo ni najmanje u namjeri da krenemo u istraživanje adventskih lokacija.

Prva postaja na koju smo se uputili bio je, po prvi puta adventski uređen, tunel Grič u kojemu posebne svjetlosne instalacije, rasvjeta i svjetlosni efekti stvaraju jedinstven doživljaj zime, snijega i božićnog duha. Iskoristili smo priliku i za jedan “štrumfastični” selfie.

 

Zatim smo se preko Radićeve ulice popeli na Gornji grad, gdje smo u Klovićevim dvorima uživali u prekrasnom panoramskom pogledu na Zagreb, koji nije uspjela omesti ni uporna magla. Prelijepi pogled prema katedrali i zimsku kulisu iskoristili smo za veliki zajednički Fotovun selfie, a s obzirom da je i fotografiranje vjenčanja bilo u điru, tako se i “ukrao” pokoji kadar. Zatim smo posjetili trg Sv. Marka i potom krenuli prema Strossmayerovom trgu.

 

Na Strossmayerovom trgu pridružila nam se i naša draga kolegica Sanja Hitrec Leljak, sjajna portretna fotografkinja iz Zagreba, s kojom smo posjetili adventski Design District, gdje smo u hladnoj, ali ugodnoj atmosferi uz klopicu i piće popričali i o zajedničkim budućim suradnjama. Nakon toga smo se u Croatian Design Superstore ugrijali te nakon kavice oprostili s Sanjom i krenuli prema Zrinjevcu, koji nas je dočekao u svom magičnom adventskom ruhu i začarao nas toliko da je glavnina fotografija nastala upravo tamo, naročito kraj prelijepo osvjetljene fontane i paviljona.

 

Nakon Zrinjevca dogovoreno je da se kod Umjetničkog paviljona nađemo s Borisom Štromarom, poznatim hrvatskim astro fotografom, s kojim smo – hladnoći usprkos – vrlo konstruktivno razgovarali o budućoj suradnji, tako da se u bliskoj budućnosti u Istri može očekivati jedna lijepa dvodnevna radionica astro fotografije. Tamo smo se oprostili i sa Žanom. Nakon što smo se pozdravili s Borisom krenuli smo put Ledenog parka na trg Kralja Tomislava. Tamo smo se ugrijali kuhanim vinom, a neki su iskoristili svjetlosne efekte i za fotografiranje portreta.

 

Nakon što smo se pozdravili i sa Anom, krenuli smo put trga Bana Jelačića, koji je vrvio posjetiteljima Adventa.

 

S obzirom da je Zagreb Eye vidikovac, na koji smo planirali ići, bio zatvoren zbog privatne zabave, uputili smo se do Cvjetnog te Bogovićevom ulicom otišli do Tesline ulice gdje smo nešto pojeli prije polaska tramvajem natrag prema Trnskom, odakle smo oko 22h krenuli natrag put Istre – lagano smrznuti, no sretni što je prvo fotodruženje Fotovuna izvan našeg poluotoka bilo zabavno i uspješno.

Facebooktwitterpinterest