Pejzažna radionica – “Motovun 2016”

 

Dvodnevna pejzažna radionica „Motovun 2016“ u organizaciji Udruge fotografa Fotovun

Najavljujemo dvodnevnu vikend pejzažnu radionicu „Motovun 2016“, koja će se održati na nekoliko atraktivnih lokacija u Motovunu i bližoj okolici, u subotu 21. i nedjelju 22.5.2016. godine. Radionica je besplatna i namijenjena je isključivo članovima Udruge fotografa Fotovun iz Motovuna, no još uvijek nije kasno da se pridružite Fotovuncima te članstvo u našoj mladoj, ali vrlo aktivnoj udruzi započnete ovom vrijednom i korisnom radionicom.

Dvodnevna radionica započinje u subotu 21.5. u 12h, kada će predstavnici anigota.hr i Canon Hrvatska upoznati sudionike radionice s Canon opremom, koja će im biti na raspolaganju za vrijeme cijele radionice. Nakon kratkog predavanja i zaduživanja Canon opreme, u 15h slijedi susret i upoznavanje sudionika radionice s predavačem te odlazak do odabranih lokacija. Po dolasku na prvu lokaciju, sudionike će se upoznati s detaljnim planom radionice, osnovama pejzažne fotografije (postavke, oprema, kadriranje i dr.), nakon čega slijedi praktičan terenski rad te interakcija s predavačem i asistenticom. Nakon klasičnog fotografiranja pejzaža, radionica se premješta na lokaciju za fotografiranja zalaska sunca, gdje će se sudionike upoznati s „zamkama“ fotografiranja zalaska sunca, s posebnim naglaskom na kadriranje, ekspoziciju, korištenje filtera itd. Potom slijedi fotografiranje u vrijeme sutona, zlatnog i plavog sata. Kada se terenski dio  prvog dana radionice privede svom završetku, dojmovi sa radionice će se zbrojiti u Motovunu, gdje će se nakon zajedničke večere, druženje nastaviti u prostorijama udruge. U nedjelju 22.5. se radionica nastavlja s početkom u 9h, kada su na rasporedu razgovor  o naučenom, komentiranje fotografija, prikaz obrade na konkretnim fotografijama te pitanja i odgovori. Završetak radionice je planiran u 12:30h.

filipVoditelj radionice je Filip Lučin, iskusni pejzažni fotograf i dugogodišnji tajnik Fotokluba Čakovec. Jedan je od redovitih predavača na pejzažnim radionicama i radionicama Osnova digitalne fotografije, koje Fotoklub Čakovec redovito organizira. Sudjelovao je u stvaranju obje knjige koje su do sada izdane u nakladi Fotokluba Čakovec, svojim fotografijama i sudjelovanjem u uredništvu. Također je sudjelovao u brojnim domaćim i međunarodnim skupnim izložbama. Zajedno s poznatim pejzažnim fotografom Davorinom Manceom je održao nekoliko predavanja na temu pejzažne fotografije, primjerice na Zagrebačkom fotosajmu. Sudjelovao je i u snimanju kratkih edukativnih video priloga emitiranih na HRTu, u sklopu školskog edukativnog programa.

Nekoliko uvodnih riječi predavača Filipa Lučina o pejzažnoj fotografiji:

„Pejzažna fotografija moja je strast i zadovoljstvo, a usto volim dijeliti znanje koje stječem na terenu, prateći literaturu i radove drugih fotografa. Slijedom toga, napisao sam  brojne članke dostupne na portalu Fotokluba Čakovec. Rubrika primamljivog naslova, “Pejzažna kuharica” donosi mnoga promišljanja i poneki recept vezan uz pejzažnu fotografiju. Veselim se prilici da kroz fotografije i razgovor predstavim pejzažnu fotografiju i nadam se, privučem još fotografa van, u prirodu, u fotografiranje pejzaža.“

Projekt se realizira u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Motovun, Općinom Motovun, anigota.hr iz Zagreba (koji je prisutan na našem tržištu kao zastupnik Canon, SanDisk, Lowepro i dr. opreme pod Anigota brendom) te brojnim sponzorima, redom iz Motovuna, kao što su Hotel Kaštel Motovun, Villa Borgo, Konoba Pod Voltom i dr.

Motovun_-_Montona_grb tz anigota_hr_logo_new_dark_red_arrow

 

 

Canon_WEB_logo

 

kastel logo 1594 693097454

 

Napomena: svi zainteresirani za učlanjenje u Udrugu fotografa Fotovun mogu ispuniti online upitnik.