O nama

“Motovun smo izabrali jer je to mjesto u kojem se miješaju povijest, umjetnost i kultura, ali ujedno i mjesto budućnosti, idealno za umjetničko stvaralaštvo. Oduvijek je Motovun bio muza kreativnim stvaraocima i prekrasna pozornica za prezentaciju kreativnog rada. Time smo se vodili pri stvaranju ove ideje, smatrajući kako u Istri postoji potreba za osnivanjem još jedne udruge koja će okupljati fotoentuzijaste i razvijati fotografsku kulturu, koja je logična nadogradnja kulturne i umjetničke ponude Motovuna. U svom radu ćemo težiti kvalitetnoj suradnji sa ostalim udrugama i zajednicama koje djeluju u Motovunu na opću društvenu korist naše matične sredine.”

David Matković, predsjednik

Upravni odbor:

  • David Matković, predsjednik
  • Valdi Šker, tajnik
  • Deni Peršić

 

Udruga je osnovana 23. siječnja 2016. godine te okuplja ljubitelje fotografije, odnosno amaterske i profesionalne fotografe sa područja cijelog istarskog poluotoka, odnosno osim članova sa područja Motovuna,  tu su članovi iz Pule, Labina, Pazina, Buzeta, Umaga, Buja i ostalih istarskih mjesta.

Djelatnost Udruge fotografa Fotovun čine promidžba, razvitak i unapređenje fotografije kao tehničke i umjetničke discipline, populariziranje i razvitak fotografske kulture, poticanje svih oblika stvaralaštva u području fotografije te zaštita i promicanje interesa i uvjerenja članova u tim područjima.

Statut Udruge možete pročitati ovdje.

Godišnji plan za 2017. godinu

Financijsko izvješće za 2016. godinu i financijski plan za 2017. godinu

Redovni članovi Udruge: