Dan otvorenih vrata

 

Dan otvorenih vrata Udruge fotografa Fotovun 2016

U sklopu nacionalnog programa Dana otvorenih vrata udruga RH 2016, svoja će vrata svim zainteresiranim mještanima i posjetiteljima Motovuna otvoriti i motovunska Udruga fotografa Fotovun i to u srijedu 25. svibnja 2016. godine u razdoblju od 15h do 20h. Biti će to odlična prilika da novoosnovana i vrlo aktivna udruga približi svim zainteresiranima svoj program rada i prateće aktivnosti. Događanje će se odvijati u prostorima Udruge Fotovun na adresi Trg Andrea Antico 1 (Gornji trg) u srednjovjekovnoj gradskoj jezgri Motovuna.

Tom prigodom će se održati nekoliko predavanja o projektima i vezanim aktivnostima koje je udruga dosad provela ili trenutno provodi, predstaviti će se program rada u ovoj godini te planovi za budućnost. Posjetitelji događanja će imati priliku upoznati se s fotografskim radovima članova udruge, koji će se prikazivati na monitoru za vrijeme događanja.

Program Dana otvorenih vrata Udruge Fotovun započinje već u 11h, kada će se u suradnji s Osnovnom školom Vladimira Nazora Pazin, područnom školom Motovun, od 11:00 do 12:30h za motovunske osnovnoškolce održati kratka radionica pod nazivom „Čuvari nasljeđa“, koja je sastavni dio centralnog projekta „Zalog za budućnost“, koji uključuje prikupljanje i obradu starih fotografija i razglednica sa tematikom Motovuna iz razdoblja od 1890. do 1950. godine, a vrhunac projekta je velika izložba za Dan Općine Motovun, 07. kolovoza 2016. godine. Udruga Fotovun ovaj projekt realizira u suradnji s Općinom Motovun, Turističkom zajednicom Općine Motovun, Zajednicom Talijana Općine Motovun i drugim partnerima.

Od 16h nadalje će se u prostoru predviđenom za budući studio Udruge Fotovun održati besplatno fotografiranje portreta za sve zainteresirane posjetitelje. Fotografije će naši članovi obraditi i poslati na e-mail adrese posjetitelja, koje će navesti prilikom fotografiranja. Partner u ovom dijelu događanja je anigota.hr iz Zagreba, koji je ustupio studijsku fotografsku opremu.

Biti će moguće fotografirati se i vani na dnevnom svjetlu s prekrasnim pozadinama koje Motovun pruža, ali i prošetati se srednjovjekovnom jezgrom Motovuna u prigodnoj fotošetnji.

Fotovunci su za vas priredili brojne aktivnosti, a na vama je da se odazovete i date simboličnu podršku njihovom trudu i zalaganju, te vas s nestrpljenjem očekuju.

Tekst: David Matković

Motovun_-_Montona_grb tz anigota_hr_logo_new_dark_red_arrow

 

 

Canon_WEB_logo